prev
  • Sacher torta

    02:58
  • Bugaci böllérpörkölt

    03:49
  • Hering magos buciban

    03:48
  • Tárcsán sült flekken

    03:47
  • Konfitált kacsazúza

    03:42
  • Olajbogyós surimi saláta

    03:42
  • Zelleres répasaláta

    03:22
  • Sonkás, zsályás sertéskaraj

    03:20
  • Karikaburgonya

    03:11
  • Sós kifli

    03:02
  • Sacher torta

    02:58
  • Bugaci böllérpörkölt

    03:49
  • Hering magos buciban

    03:48
  • Tárcsán sült flekken

    03:47
  • Konfitált kacsazúza

    03:42
  • Olajbogyós surimi saláta

    03:42
  • Zelleres répasaláta

    03:22
  • Sonkás, zsályás sertéskaraj

    03:20
  • Karikaburgonya

    03:11
  • Sós kifli

    03:02
  • Sacher torta

    02:58
  • Bugaci böllérpörkölt

    03:49
  • Hering magos buciban

    03:48
  • Tárcsán sült flekken

    03:47
  • Konfitált kacsazúza

    03:42
  • Olajbogyós surimi saláta

    03:42
  • Zelleres répasaláta

    03:22
  • Sonkás, zsályás sertéskaraj

    03:20
  • Karikaburgonya

    03:11
  • Sós kifli

    03:02
  • Sacher torta

    02:58
  • Bugaci böllérpörkölt

    03:49
  • Hering magos buciban

    03:48
  • Tárcsán sült flekken

    03:47
  • Konfitált kacsazúza

    03:42
  • Olajbogyós surimi saláta

    03:42
  • Zelleres répasaláta

    03:22
  • Sonkás, zsályás sertéskaraj

    03:20
  • Karikaburgonya

    03:11
  • Sós kifli

    03:02
  • Sacher torta

    02:58
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Somogyi szárazfánk

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Sült, Édes, Gabonafélék, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukrot, a tojássárgáját és a zsírt habosra keverjük a sóval és a lisztkupac közepébe öntjük. Kemény tésztává gyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Tenyérnyi rombuszokra vágjuk és olajban kisütjük. Porcukorral meghintjük és azonnal kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)