Sonkás kifli
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 15 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
| 35 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
| 4 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 2 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 6 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
| 1 kg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük a liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk, a sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha megkelt a tészta, 10 részre osztjuk, ezeket mind átgyúrjuk és kerekre nyújtjuk. A kerek tésztát 4 egyenlő cikkre vágjuk. A kerek részükbe tölteléket teszünk. Kifli alakúra tekerjük össze, zsírozott, lisztezett tepsiben ismét megkelesztjük, majd tetejét megkenjük tojással.
200 fokos, előmelegített sütőben tepsiben pirosra sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)