Babos-mustáros tiroli rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 csomag
mirelit vajas tészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 doboz
vörösbab konzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 doboz
fehérbabkonzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tésztát előírás szerint hagyjuk felengedni, de használhatunk nem mélyfagyasztott vagy saját készítésű vajastésztát is. A bacont kis lángon átpirítjuk, ha nagyon húsos, tehetünk alá kanálnyi olajat. Ha kisült, de még nem pörcös, keverjük hozzá, a nagy kockára vágott lilahagymát. Fedő alatt, néha megkeverve pároljuk addig, amíg a hagyma, kissé össze nem esik. Borsozzuk meg, majd megszórva a liszttel, nagy lángon pirítsuk át. Keverjük hozzá a leöblített, lecsepegtetett babkonzervet, majd öntsük fel a mustárral és tejföllel elkevert tejszínnel. Ha felforrt zárjuk el a lángot és hagyjuk kihűlni. A tölteléket osszuk el a tészta hosszanti szélén, úgy hogy a két oldalát be tudjuk hajtani. behajtás előtt kenjük meg a tésztát, egy evőkanál vízzel, felvert tojással. Tekerjük fel, de a tészta végét is kenjük meg a tojásos vízzel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és a tészta tetejét is kenjük meg, a tojásos keverékkel. 220 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára. Langyosra hűlve, ferdén, kétujjnyi szeletekre vágjuk.
Előételként vagy borkorcsolyának kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)