Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Babos-mustáros tiroli rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag mirelit vajas tészta ? ? ? ? ? ?
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint hagyjuk felengedni, de használhatunk nem mélyfagyasztott vagy saját készítésű vajastésztát is. A bacont kis lángon átpirítjuk, ha nagyon húsos, tehetünk alá kanálnyi olajat. Ha kisült, de még nem pörcös, keverjük hozzá, a nagy kockára vágott lilahagymát. Fedő alatt, néha megkeverve pároljuk addig, amíg a hagyma, kissé össze nem esik. Borsozzuk meg, majd megszórva a liszttel, nagy lángon pirítsuk át. Keverjük hozzá a leöblített, lecsepegtetett babkonzervet, majd öntsük fel a mustárral és tejföllel elkevert tejszínnel. Ha felforrt zárjuk el a lángot és hagyjuk kihűlni. A tölteléket osszuk el a tészta hosszanti szélén, úgy hogy a két oldalát be tudjuk hajtani. behajtás előtt kenjük meg a tésztát, egy evőkanál vízzel, felvert tojással. Tekerjük fel, de a tészta végét is kenjük meg a tojásos vízzel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és a tészta tetejét is kenjük meg, a tojásos keverékkel. 220 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára. Langyosra hűlve, ferdén, kétujjnyi szeletekre vágjuk.
Előételként vagy borkorcsolyának kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)