Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás-sonkás papucs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Reggeli, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ha összeesett belekeverjük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a kis kockára metélt sonkát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. Hagyjuk kihűlni. A tésztát tenyérnyi rombuszokra vágjuk és a gombás masszát a közepére terítjük. A szabadon maradt tésztaszéleket kenjük le a felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg.
Ha dúsabban akarjuk adni, sütés előtt, megszórhatjuk a tetejét sajttal. Így egy teával gyors vacsora lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)