Babos-mustáros tiroli rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tésztát előírás szerint hagyjuk felengedni, de használhatunk nem mélyfagyasztott vagy saját készítésű vajastésztát is. A bacont kis lángon átpirítjuk, ha nagyon húsos, tehetünk alá kanálnyi olajat. Ha kisült, de még nem pörcös, keverjük hozzá, a nagy kockára vágott lilahagymát. Fedő alatt, néha megkeverve pároljuk addig, amíg a hagyma, kissé össze nem esik. Borsozzuk meg, majd megszórva a liszttel, nagy lángon pirítsuk át. Keverjük hozzá a leöblített, lecsepegtetett babkonzervet, majd öntsük fel a mustárral és tejföllel elkevert tejszínnel. Ha felforrt zárjuk el a lángot és hagyjuk kihűlni. A tölteléket osszuk el a tészta hosszanti szélén, úgy hogy a két oldalát be tudjuk hajtani. behajtás előtt kenjük meg a tésztát, egy evőkanál vízzel, felvert tojással. Tekerjük fel, de a tészta végét is kenjük meg a tojásos vízzel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és a tészta tetejét is kenjük meg, a tojásos keverékkel. 220 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára. Langyosra hűlve, ferdén, kétujjnyi szeletekre vágjuk. Előételként vagy borkorcsolyának kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||