Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhahúsos empanada

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A forró olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a darált marhahúst és kevergetve süssük fehéredésig. Öntsük fel a húsalaplével, sózzuk meg és takarékon főzzük puhára. A főzés utolsó tíz percében keverjük hozzá a mazsolát és a durvára vagdalt olajbogyót. Egészen rövid leve maradjon csak, szinte száraz legyen. Amíg készül állítsuk össze a tésztát, főzzük meg a burgonyát és a tojást. A margarint morzsoljuk el a sóval összeszitált liszttel és kanalanként, annyi hideg vizet adva hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk, gyúrjuk össze. Végül nyújtsuk késfok vastagságúra és kb tíz centis köröket szúrjunk ki belőle. A kihűlt marhahúsraguba keverjük bele a kis darabokra vagdalt főtt tojást és a burgonyát. A tésztakörök közepére tegyünk evőkanálnyi tölteléket, majd a szélét megvizezve hajtsuk félbe és a szélét apró visszahajtásokkal szorosan zárjuk le. Levegő lehetőleg ne maradjon benne. Az elkészült tésztákat bő, forró olajban vagy forró sütőben süssük aranybarnára.
Előételnek vagy partifalatnak adjuk. Kínálhatunk hozzá különböző mártásokat is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)