Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörös gombóc

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Hideg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
3 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
3 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt zsemlét a sörbe beáztatjuk. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk a sörös zsemlével, a mustárral, a tojással, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk és 175 fokra felforrósított olajba tesszük. 5 perc alatt aranybarnára sütjük és lecsöpögtetve, hagyjuk kihűlni, majd rátéve egy karika ecetes uborkát, fogpiszkálót szúrunk bele.
Remek sör- és borkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)