Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonka sajtbundában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Húsvét, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 adag liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Kérjük meg a boltost, hogy a sonkát centis szeletekre vágja fel. A tejbe keverjük bele a zúzott fokhagymát. A sonkát tegyük bele, úgy hogy mindenhol ellepje a tej. Egy éjszakán át, szorosan lefedve hagyjuk állni. Másnap a sonkát lecsöpögtetjük. A sajtot és a zsemlemorzsát keverjük össze. A sonkaszeleteket lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásban megforgatjuk. Végül a sajtos morzsával bundázzuk. 160 fokra melegített olajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha az olaj túl forró a sajt megég és az étel keserű lesz.
Ajánlott körete burgonyapüré vagy párolt rizs és tartármártás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)