Sonka sajtbundában
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
| 5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
| 10 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 1 ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 adag
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Kérjük meg a boltost, hogy a sonkát centis szeletekre vágja fel. A tejbe keverjük bele a zúzott fokhagymát. A sonkát tegyük bele, úgy hogy mindenhol ellepje a tej. Egy éjszakán át, szorosan lefedve hagyjuk állni. Másnap a sonkát lecsöpögtetjük. A sajtot és a zsemlemorzsát keverjük össze. A sonkaszeleteket lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásban megforgatjuk. Végül a sajtos morzsával bundázzuk. 160 fokra melegített olajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha az olaj túl forró a sajt megég és az étel keserű lesz.
Ajánlott körete burgonyapüré vagy párolt rizs és tartármártás.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)