Sonka sajtbundában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Húsvét, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Kérjük meg a boltost, hogy a sonkát centis szeletekre vágja fel. A tejbe keverjük bele a zúzott fokhagymát. A sonkát tegyük bele, úgy hogy mindenhol ellepje a tej. Egy éjszakán át, szorosan lefedve hagyjuk állni. Másnap a sonkát lecsöpögtetjük. A sajtot és a zsemlemorzsát keverjük össze. A sonkaszeleteket lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásban megforgatjuk. Végül a sajtos morzsával bundázzuk. 160 fokra melegített olajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha az olaj túl forró a sajt megég és az étel keserű lesz. Ajánlott körete burgonyapüré vagy párolt rizs és tartármártás. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||