Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke Cordon Bleu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Sült, Olajsütő, Meleg, Sós, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
8 dkg sonka 366 17.2 33 0.1 0 95
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kifilézzük, a csontot másra használjuk fel, majd hosszában bevágjuk, hogy ki tudjuk nyitni. Fóliával
letakarva, kiverjük őket. Megsózzuk, a húst. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot helyezünk és eredeti
formájuknak megfelelően visszahajtjuk és fogpiszkálóval összetűzzük, majd a szokásos módon bepanírozzuk őket,
és 175 fokos olajban, fedő alatt, az egyik oldalukat aranysárgára sütjük. Megfordítva a szeleteket, immár fedő nélkül, a másik oldalukat is megsütjük. Az olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. Átlósan félbevágva, citromgerezddel díszítve tálaljuk.
Ajánlott körete rizi-bizi.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)