Csirke Cordon Bleu
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
8 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
8 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
8 dkg
sonka |
366 |
17.2 |
33 |
0.1 |
0 |
95 |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemelleket kifilézzük, a csontot másra használjuk fel, majd hosszában bevágjuk, hogy ki tudjuk nyitni. Fóliával
letakarva, kiverjük őket. Megsózzuk, a húst. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot helyezünk és eredeti
formájuknak megfelelően visszahajtjuk és fogpiszkálóval összetűzzük, majd a szokásos módon bepanírozzuk őket,
és 175 fokos olajban, fedő alatt, az egyik oldalukat aranysárgára sütjük. Megfordítva a szeleteket, immár fedő nélkül, a másik oldalukat is megsütjük. Az olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. Átlósan félbevágva, citromgerezddel díszítve tálaljuk.
Ajánlott körete rizi-bizi.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)