Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 evőkanál
füstölt paprika (édes) |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
15 dkg
krémsajt |
349 |
25.2 |
26.6 |
1.7 |
0 |
68 |
1 teáskanál
fokhagyma granulátum |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
1,5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1,5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
Tipp:
Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)