Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkefalatok sajtos bundában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
60 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A csirkemellek bőrét lehúzzuk, kifilézzük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és besózzuk. A sajtokat megreszeljük és összekeverjük. A tojásokat felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint borsothagymát. A reszelt sajt felét összekeverjük a zsemlemorzsával. A csirkehúscsíkokat először lisztben megforgatjuk, ezután belemártjuk a fokhagymás tojásba, majd meghempergetjük a sajtos morzsában. Bő, közepesen forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A
felesleges olajat lecsöpögtetjük és még frissiben megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal.
Ajánlott körete burgonyapüré és fejes saláta.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)