Bazsalikommal és fetával töltött csirkemell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
igény szerint
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
igény szerint
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
fetasajt |
635 |
0.2 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemellet kicsontozzuk és a filéket vastagabb végüktől felszúrjuk. A kockára vágott fetát és a csíkokra metélt bazsalikomot összekeverjük és a csirkemellekbe tömködjük. A nyílást fogpiszkálóval jól összetűzzük, a húsokat kívülről megsózzuk, óvatosan, mert a feta is sós, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük.
A fogpiszkálót eltávolítjuk, majd a húst középen, ferdén kettévágjuk tálalás előtt. Bazsalikomlevélkével díszítsük.
Párolt rizst, sült burgonyát adhatunk köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)