Bazsalikommal és fetával töltött csirkemell
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					|  igény szerint				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  igény szerint				
		zsemlemorzsa					 | 
					344 | 
					10.2 | 
					0.9 | 
					73.3 | 
					4.2 | 
					0 | 
				
				
						
					|  igény szerint				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					|  igény szerint				
		liszt					 | 
					339 | 
					11.7 | 
					2.7 | 
					70.7 | 
					4.7 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 csokor				
		bazsalikom					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 15 dkg				
		fetasajt					 | 
					635 | 
					0.2 | 
					70 | 
					0.4 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					2 db				
		csirkemell  					 | 
					110 | 
					24.7 | 
					1 | 
					0.5 | 
					0 | 
					60 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A csirkemellet kicsontozzuk és a filéket vastagabb végüktől felszúrjuk. A kockára vágott fetát és a csíkokra metélt bazsalikomot összekeverjük és a csirkemellekbe tömködjük. A nyílást fogpiszkálóval jól összetűzzük, a húsokat kívülről megsózzuk, óvatosan, mert a feta is sós, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük.
A fogpiszkálót eltávolítjuk, majd a húst középen, ferdén kettévágjuk tálalás előtt. Bazsalikomlevélkével díszítsük.
Párolt rizst, sült burgonyát adhatunk köretnek.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)