Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős-ropogós csirkeszárny

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi tortilla chips 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál piros arany (csípős) 71 2.1 4.4 5.8 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A piros aranyat, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, az olajat, a fűszerkeveréket elkeverjük. Ízlés szerint kevés fahéjat és gyömbért adhatunk hozzá. A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, pl. leveshez. A többi darabot összeforgatjuk a páccal. Két órát pihentetjük. Végül lisztbe forgatjuk, megmártjuk a tojással elkevert tejfölben, majd megforgatjuk, a morzsásra aprított tortillachipsben. Középforró olajban aranysárgára sütjük. A felesleges zsiradékot lecsepegtetve, salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)