Csípős-ropogós csirkeszárny (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A piros aranyat, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, az olajat, a fűszerkeveréket elkeverjük. Ízlés szerint kevés fahéjat és gyömbért adhatunk hozzá. A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, pl. leveshez. A többi darabot összeforgatjuk a páccal. Két órát pihentetjük. Végül lisztbe forgatjuk, megmártjuk a tojással elkevert tejfölben, majd megforgatjuk, a morzsásra aprított tortillachipsben. Középforró olajban aranysárgára sütjük. A felesleges zsiradékot lecsepegtetve, salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||