Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás húspástétom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
60 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
20 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sonka és a szalonna bőrét kockára vágjuk. Lábosba tesszük, leöntjük a borral, hozzáadjuk a darabokra vágott hagymát és a fokhagymát, a fűszereket, a paradicsompürét és fél órát forraljuk. Darálón áteresztjük, a szalonnával, a sonkával és a hússal együtt. A tojással és a zselatinnal elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd hőálló tálba terítjük. Vízzel telt tepsibe helyezzük és 150 fokra előmelegített sütőben 3 órát pároljuk. Hagyjuk hűlni, majd vékonyan szeletelve, pikáns lekvárral, csatnival tálaljuk.
Pirított barnakenyeret, naan kenyeret vagy tortilla chipset adunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)