Fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
1 teáskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 kg
oldalas |
429 |
12 |
42 |
0.3 |
0 |
72 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk, sóval, borssal meghintjük. 3 evőkanál zsírban, pirosra, elősütjük és fazékba tesszük. Rádobjuk a félbevágott fokhagymafejeket, a babért, a köménymagot, majd leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, kis lángon párolni kezdjük. Ha a víz elfőtt, rádobjuk a zsírt és aranybarnára sütjük. Melegen párolt káposztával és hagymás krumplival tálaljuk, hidegen, vegyes savanyúsággal és friss kenyérrel adjuk asztalra.
A zsírt később kenyérrel kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)