Sonkás béles
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
3 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 evőkanál
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1.5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
40 dkg
füstölt főtt tarja |
197 |
15 |
15 |
0.3 |
0 |
85 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet a vajjal morzsásra dolgozzuk, majd két tojással, csipet sóval és kb. egy evőkanál tejföllel kemény, rugalmas tésztává dolgozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Közben a tarját vagy sonkát megdaráljuk. Elkeverjük egy tojás sárgájával a tejfölt, majd borsozva, a zúzott fokhagymával ízesítve, a tarjába keverjük. A habbá vart tojásfehérjével összeforgatjuk. A tészta felét tepsi méretűre nyújtjuk és megkenjük a sonkás masszával. A tészta másik felét is kinyújtjuk és beborítjuk vele a masszát. Megszurkáljuk és a maradék tojássárgájával, 170 fokra melegített sütőben pirosra sütjük, kb 40 perc alatt.
Kockára vágva, langyosan tálaljuk, ízlés szerint tormamártást tálalhatunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)