Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás béles

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg füstölt főtt tarja 197 15 15 0.3 0 85
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a vajjal morzsásra dolgozzuk, majd két tojással, csipet sóval és kb. egy evőkanál tejföllel kemény, rugalmas tésztává dolgozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Közben a tarját vagy sonkát megdaráljuk. Elkeverjük egy tojás sárgájával a tejfölt, majd borsozva, a zúzott fokhagymával ízesítve, a tarjába keverjük. A habbá vart tojásfehérjével összeforgatjuk. A tészta felét tepsi méretűre nyújtjuk és megkenjük a sonkás masszával. A tészta másik felét is kinyújtjuk és beborítjuk vele a masszát. Megszurkáljuk és a maradék tojássárgájával, 170 fokra melegített sütőben pirosra sütjük, kb 40 perc alatt.
Kockára vágva, langyosan tálaljuk, ízlés szerint tormamártást tálalhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)