Sonkás béles (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a vajjal morzsásra dolgozzuk, majd két tojással, csipet sóval és kb. egy evőkanál tejföllel kemény, rugalmas tésztává dolgozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Közben a tarját vagy sonkát megdaráljuk. Elkeverjük egy tojás sárgájával a tejfölt, majd borsozva, a zúzott fokhagymával ízesítve, a tarjába keverjük. A habbá vart tojásfehérjével összeforgatjuk. A tészta felét tepsi méretűre nyújtjuk és megkenjük a sonkás masszával. A tészta másik felét is kinyújtjuk és beborítjuk vele a masszát. Megszurkáljuk és a maradék tojássárgájával, 170 fokra melegített sütőben pirosra sütjük, kb 40 perc alatt. Kockára vágva, langyosan tálaljuk, ízlés szerint tormamártást tálalhatunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||