A kétféle lisztet összeszitáljuk és az 1 teáskanál cukorral és egy deci vízzel felfuttatott élesztőt, a közepébe vájt mélyedésbe öntjük. Az egyik tojás sárgáját félretesszük. A másik tojást és a maradék fehérjét a ... tovább
A lisztet átszitálom, hogy levegősebb legyen, a főtt burgonyát összetöröm, az élesztőt a cukorral, a víz 1 harmadával (8 dl), jól összekeverem és a többi hozzávalóval együtt, a liszthez adom. Még kb. 16 dl víz kell.
A tésztát ... tovább
A meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, a lisztre öntjük és a többi tejjel, a két tojássárgájával, csipet sóval, cukorral és citromhéjjal összegyúrjuk, a végén ... tovább
20 dkg gyorskovászt beleteszünk egy tálba, és hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy átvegye a szoba melegét. A lisztet rászórjuk. Megsózzuk, majd az apránként hozzáadott 4 dl langyos vízzel 12-15 perc alatt közepesen kemény tésztává ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10dkg cukrot, a felvert tojást, a felfuttatott élesztőt és egy csipet sót. Langyos tejjel közepesen ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A liszteket és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával (kb. ... tovább
A liszthez adom a sót, a borsot, a sütőport és az őrölt köményt, jól összeszitálom, majd a vaj, tojássárgája és tejföl keverékkel jól összegyúrom. Hűtőben pihentetem és diónyi gombócokká formázom. 8 centis körlapokká ... tovább
Az élesztőt a langyos, cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. Az olajból egy evőkanálnyit elveszünk. A lisztet a sót és az élesztős keveréket kenyérsütőgépbe öntjük. Három deci vizet és megfelelő időben az olajat hozzáöntve ... tovább
20 dkg gyorskovászt áttesszük egy tálba, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy átvegye a szoba melegét. 2 deci langyos vizet ráöntünk, az élesztőt rámorzsoljuk, a cukrot rászórjuk, majd 20 deka lisztet is hozzáadunk. Egy fakanállal ... tovább