Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyás kenyér kemencében

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Szabadban, Csőben sült, Kemence, Kenyérsütő, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
2.5 kg kenyérliszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
2.5 kg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
15 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
6 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet átszitálom, hogy levegősebb legyen, a főtt burgonyát összetöröm, az élesztőt a cukorral, a víz 1 harmadával (8 dl), jól összekeverem és a többi hozzávalóval együtt, a liszthez adom. Még kb. 16 dl víz kell.
A tésztát jól kidolgozom és kb. 40 percet hagyom kelni. A megkelt tésztát darabolom 5-6 felé és jól átgyúrom a cipókat, bevágom és kb. 20 percet hagyom még kelni. Ha megkelt bevizezem a tetejüket és lisztezett lapáttal beteszem a jól felfűtött kemencébe. A sütés kb. 1 óra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)