Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Focaccia

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Szabadban, Sörözés, borozás, Főétel mellé, Főétel előtt, Buli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat 7-8 dl langyos vízzel rugalmas kenyértésztává gyúrva, olajjal megkenve egy órára félretesszük pihenni.
A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket -fokhagymát, hagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, durva tengeri sót, olívabogyót, kapribogyót szórhatunk. Ezeket bőséges olívaolaj kíséretében kezünkkel beletapicskoljuk a tésztába, miután kinyújtottuk kb. 6-8 mm vastagra.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt sül ki az illatozó kenyér-csoda. (Melegebb kemence esetén rövidebb idő alatt!...


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)