Focaccia
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hozzávalókat 7-8 dl langyos vízzel rugalmas kenyértésztává gyúrva, olajjal megkenve egy órára félretesszük pihenni.
A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket -fokhagymát, hagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, durva tengeri sót, olívabogyót, kapribogyót szórhatunk. Ezeket bőséges olívaolaj kíséretében kezünkkel beletapicskoljuk a tésztába, miután kinyújtottuk kb. 6-8 mm vastagra.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt sül ki az illatozó kenyér-csoda. (Melegebb kemence esetén rövidebb idő alatt!...
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)