A kétféle lisztet összeszitáljuk és az 1 teáskanál cukorral és egy deci vízzel felfuttatott élesztőt, a közepébe vájt mélyedésbe öntjük. Az egyik tojás sárgáját félretesszük. A másik tojást és a maradék fehérjét a langyos tejjel és 5 dkg olvasztott, de nem forró vajjal, 2 teáskanál cukorral és 1 teáskanál sóval összekeverjük és lisztes keverékkel összegyúrjuk. 10 perc alatt rugalmas tésztává dagasztjuk. Kilisztezett tálban, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Kicsit átgyúrva 14 részre osztjuk. Először golyóvá, majd a közepét kilyukasztva, gyűrűvé formáljuk a tésztadarabokat és negyed órát kelesztjük. Egy megfelelő méretű lábosban 3 liter vizet 1 teáskanál sóval és 2 teáskanál cukorral felforralunk. A tésztakarikákat 1 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Tetejüket a félretett tojássárgájával lekenjük és ízlés szerint mákkal, szezám- vagy lenmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.