Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Okroska

A lehűtött főtt húst és a meghámozott friss uborkát felkockázzuk, a zöldhagymát apró karikára vágjuk, és a sóval addig törjük, amíg levet nem ereszt. A tojásokat keményre főzzük, feldaraboljuk, vagy vékonyan felszeleteljük. A ... tovább

Kvász házilag

A kvász készítéshez valódi, kovásszal készült rozskenyeret használjunk. Az igazi rozskenyér ismérve, hogy a tésztája nehezebb, szívósabb, mint a fehér kenyéré és a benne látható lyukak is jóval kisebbek. Szeleteljük fel a ... tovább

Koleszos bableves kolbásszal

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajta a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Pár percig sütjük, majd felengedjük másfél liter vízzel. Dobjuk hozzá a ... tovább

Mákos-meggyes piskótatekercs (gluténmentesen)

A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal. Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét. A sütőpapírral ... tovább

Gombás vadnyúlragu

A nyulat feldaraboljuk és a zsíron pirosra sütjük. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lisztet, majd addig sütjük, amíg a liszt nyers színe eltűnik. Ekkor hozzáadjuk a babért, a fokhagymát, a sót, a borsot és a ... tovább

Zöldséges őzragu

A zsíron átsütjük a félfőre vágott hagymát, majd hozzákeverjük a felkockázott őzhúst. Nagy lángon átsütjük, majd csendes tűzön, fedő alatt, párolni kezdjük. Amikor félpuha, belekeverjük a fűszereket és a felkockázott ... tovább

Vörösborban párolt vadkacsa

A vadkacsákat megnyúzzuk, majd feldaraboljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a felhevített olajon jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a kacsadarabokat és ezzel is átsütjük. Felöntjük a borral és beleszórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a bőrt ... tovább

Szarvashúsos pite

A felhevített zsiradékban megpirítjuk a kis kockára vágott zöldségeket. Ha kis színt kaptak rádobjuk a felkockázott húst. Kevergetve jól átpirítjuk ezt is, ha enyhe barna színű a hús hozzáadjuk a fűszereket és a ... tovább
cimkék

Parmezános-oregánós stanglik

A lisztbe keverjük a sót és az oregánót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Egy órát, hűtőben, pihentetjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra ... tovább

Hússal töltött burgonyafánk

A grillcsirke húsát leszedjük a csontjáról, majd egészen apróra vagdaljuk. A bacont felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát és fokhagymát. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a csirkehúst, a ... tovább