Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Parmezános-oregánós stanglik

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Advent, Farsang, Szilveszter, Buli, Csőben sült, Sós, Tejtermékek, Gabonafélék, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztbe keverjük a sót és az oregánót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Egy órát, hűtőben, pihentetjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk.
Megszórjuk a reszelt parmezánnal, ujjnyi csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt, pirosra sütjük.
Egy pohár bor vagy sör mellé illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)