Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vörösborban párolt vadkacsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadszárnyasokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db vadkacsa 121 22.7 3.1 0.5 0 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
5 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vadkacsákat megnyúzzuk, majd feldaraboljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a felhevített olajon jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a kacsadarabokat és ezzel is átsütjük. Felöntjük a borral és beleszórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a bőrt és csendes tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt levét kevés víz hozzáadásával pótoljuk. A kacsahúst tálra tesszük, a szaftjából kidobjuk a babért és a borsot, majd botmixerrel áttörjük. A lisztet és a cukrot szárazon megpirítjuk és a szafttal összeforraljuk. Ha túl sűrű kevés bort önthetünk hozzá. A mártással leöntve, burgonyafánkkal vagy knédlivel tálaljuk ezt a pompás kacsát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)