Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás vadnyúlragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Húsvét, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 db vadnyúl 106 23 1.1 0.5 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nyulat feldaraboljuk és a zsíron pirosra sütjük. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lisztet, majd addig sütjük, amíg a liszt nyers színe eltűnik. Ekkor hozzáadjuk a babért, a fokhagymát, a sót, a borsot és a kakukkfűágat, majd felöntjük a borral és két deci vízzel. Fedő alatt, kis lángon főzzük majdnem puhára. Keverjük bele a darabolt gombát és pároljuk készre. Tálalás előtt hintsük meg finomra vágott petrezselyemmel.
Főtt tésztával vagy burgonyakrokettel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)