Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hússal töltött burgonyafánk

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Buli, Farsang, Töltött, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

Hússal töltött burgonyafánk
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 db grill csirke 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A burgonyafánk tésztájához
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hússal töltött burgonyafánk
A grillcsirke húsát leszedjük a csontjáról, majd egészen apróra vagdaljuk. A bacont felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát és fokhagymát. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a csirkehúst, a tojást és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Közben sóval és borssal ízesítjük.
A héjában főzzük meg a burgonyát, sós vízben. Még melegen hámozzuk meg és törjük át, amíg hűl, 4 deci langyos, cukros vízben keverjük el az élesztőt, majd gyúrjuk tésztává, a burgonyával és a sóval összeszitált lisztet. Langyos helyen, letakarva kelesszük egy órát. Lisztezett deszkán, nyújtsuk félujjnyi vastagra. Szaggassunk, fánkszaggatóval, köröket a tésztából, majd minden második korongra tegyünk, teáskanálnyi tölteléket. Borítsuk be egy üres koronggal, majd a széleit gondosan nyomkodjuk össze és hagyjuk, még, negyed órát pihenni. A fánkokat a tetejükkel lefelé, középforró olajba téve, majd egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük.
Lecsepegtetve, kaporral és fokhagymával ízesített tejföllel tálaljuk.

A burgonyafánk tésztájához

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)