Zöldséges-sajtos lepény
Hozzávalók
Zöldséges-sajtos lepény
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 15 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 2 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 1 csomag
mirelit mexikói zöldségkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Sós, omlós tészta
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 25 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Zöldséges-sajtos lepény
A zöldségkeveréket kevés, forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Az olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, végül a lángot eloltva keverjük bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát. A tejfölbe keverjük bele a 2 tojást, a tojásfehérjét, a hagymás keveréket, a lereszelt sajtot és a zöldségeket. A tésztát vágjuk ketté és nyújtsuk ki akkorára, hogy az egyik darabbal kibélelhessünk egy tepsit, úgy hogy pereme is legyen. Szurkáljuk meg a tésztát villával és 200 fokos sütőben süssük tíz percig. Vegyük vissza a sütő hőfokát 175 fokra. Hagyjuk, a tésztát, langyosra hűlni, majd öntsük bele a zöldséges keveréket és borítsuk be a másik tésztalappal. A tetejét kenjük meg felvert tojással és ezt is szurkáljuk meg. Tegyük vissza sütőbe 40 percre. Langyosan vágjuk kockára.
Sós, omlós tészta
A lisztet, a sót és a hideg vajat késes robotgéppel, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgáját és a tejfölt hozzáadva, tésztává gyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünktől! Végül formáljunk gombócot a tésztából és fóliába tekerve, hűtőben pihentessük legalább egy órát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)