Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Medvehagymás-túrós tekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Tizórai gyerekeknek , Sörözés, borozás, Uzsonna, Reggeli, Buli, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

Medvehagymás-túrós tekercs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
25 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pizza alaptészta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Medvehagymás-túrós tekercs
A kétféle túrót és a langyos vajat, elkeverjük, majd beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott medvehagymát, szezonon kívül, újhagymával is készíthetjük. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd a fél centi vastagra kinyújtott tésztára kenjük. A két szélét behajtjuk, majd feltekerjük, mint, a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 20 percig pihentetjük. A tetejét, a felvert tojással lekenve, majd megszurkálva, 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan szeleteljük.
Egy pohár bor vagy sör mellé ajánlom.

Pizza alaptészta
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)