Mákos-meggyes piskótatekercs (gluténmentesen)
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
8 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
8 evőkanál
mák |
537 |
20.5 |
38.2 |
23.9 |
10 |
0 |
8 dkg
sütőmargarin |
618 |
0 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
1 teáskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 üveg
meggybefőtt |
90 |
0.6 |
0.2 |
20.8 |
0.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal.
Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét.
A sütőpapírral bélelt tepsibe önjük a bekevert tésztát és a tetejére szórjuk a magozott meggyet. 200°C-on 10 percig sütjük, majd takarékon még kb. 20 percig. Kivesszük a tepsit a sütőből és még forrón, a sütőpapír segítségével feltekerjük.
Így hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)