Adventi püspökkenyér citromosan
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
9 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
10 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
2 tábla
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét, a csipet sóval, kemény habbá verjük. A lisztből egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit, a sütőporral összeszitáljuk. A tojássárgájás krémet, a tojáshabot és a lisztet fokozatosan összeforgatjuk. Végül belekeverjük a félretett liszttel összerázott mazsolát, durvára vágott diót és csokoládét. Kivajazott és kilisztezett őzgerincformába töltjük. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 40-45 perc alatt megsütjük. A formából kiborítjuk. A felolvasztott vajat elkeverjük a citrom levével és bekenjük vele a süteményt, majd porcukorral bőven meghintjük.
Vékonyra szeletelve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)