Adventi püspökkenyér citromosan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Reggeli, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét, a csipet sóval, kemény habbá verjük. A lisztből egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit, a sütőporral összeszitáljuk. A tojássárgájás krémet, a tojáshabot és a lisztet fokozatosan összeforgatjuk. Végül belekeverjük a félretett liszttel összerázott mazsolát, durvára vágott diót és csokoládét. Kivajazott és kilisztezett őzgerincformába töltjük. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 40-45 perc alatt megsütjük. A formából kiborítjuk. A felolvasztott vajat elkeverjük a citrom levével és bekenjük vele a süteményt, majd porcukorral bőven meghintjük. Vékonyra szeletelve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||