Szélkenyér (gyümölcskenyér csak tojásfehérjéből)
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
diákcsemege |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
6 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásfehérjét, csipetnyi sóval verjük félkeményre, majd hozzáadva a cukrot, verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk. Szebb színe lesz a tésztának, ha barna cukrot használunk. Óvatosan szitáljuk bele a lisztet, majd forgassuk bele, az előzőleg, kevés liszttel átkevert és szitán lerázott diákcsemegét. Nem kell kész keveréket használunk, saját ízlésünk szerint is összeállíthatjuk, tehetünk bele csokoládét, áfonyát, egyéb aszalt gyümölcsöt. Öntsük vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerincformába. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig. Ha nagyon barnulna a teteje fedjük le sütőpapírral. Végezzünk tűpróbát.
Szeletelés előtt hintsük meg porcukorral.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)