Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Gőzön főtt keszeg

A megtisztított keszeget beirdaljuk és a kicsavart citromlével bedörzsölve negyed órát állni hagyjuk. Közben az ujjnyi gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A halakat kívül-belül sóval, borssal meghintjük. A ... tovább

Gőzölt malac

Bőrös oldalast vagy combot használjunk. A bőrt vagdossuk be sűrűn és a húst daraboljuk kétujjnyi kockára. A páchoz valókat keverjük össze és forgassuk bele a húst, néhányszor átkeverve, egy órát hagyjuk a pácban. A rizslisztet ... tovább

Gőzölt marhagombóc

A marhahúst hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd kis kockákra aprítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és elkeverve fél órát állni hagyjuk. Ekkor hozzáadjuk a darát és az alaplevet, ezzel is pihentetjük egy fél órát, majd gombócokká ... tovább

Tavaszi zöldségragu

A felforrósított vaj-olaj keveréken megpároljuk a szárával együtt karikára vágott újhagymát. Rádobjuk a felkarikázott zsenge répaféléket, a kis kockára vágott karalábét és a nagyobbra darabolt burgonyát. Az egészet kevergetve ... tovább

Kertésztokány

A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára vágott húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott répát és paradicsompaprikát. Megfűszerezzük és mindig csak kevés vizet ... tovább

Judit féle gumi süti

1.réteg: 3 tojás fehérjét habbá verjük. 3 sárgáját 5 ek. porcukorral 1 vaníliás cukorral kikeverjük. 1 csomag zselatint 1,5 dl vízzel felfőzzük, még melegen a sárgájához adjuk, majd belekeverjük a habot. Tepsibe ... tovább

Pikáns tavaszi zöldségleves

Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk és a fehér részét átpároljuk a vajon. Felöntjük a zöldségalaplével és beledobjuk a kis kockára vágott burgonyát. Puhára főzzük, majd botmixerrel áttörjük. Ezután beletesszük a vékony ... tovább

Kertészleves hidegen

A felforrósított olajon megpároljuk a zöldjével együtt felkarikázott hagymát. Rádobjuk a darabokra vágott zöldségeket, a megroppantott fokhagymát, a spenótot és a zellert, szárastól. Kicsit átforgatjuk, majd felöntjük 7 deci ... tovább

Tejszínes mángold

A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig ... tovább

Kerti rakottas

Az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket sós vízben roppanósra főzzük. lecsepegtetve félre tesszük, közben a reszelt sajt és a finomra metélt petrezselyem felét elkeverjük a tejjel, tejföllel és a négy tojással, sózzuk ... tovább