Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes mángold

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Köretek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 evőkanál mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig forraljuk, majd kiszedjük és kidobjuk. A mangoldcsíkokat a lében, közben hozzáöntve a narancslét, sózva, borsozva és a zúzott fokhagymával ízesítve, puhára főzzük. Ha megpuhult a tejszínben elkevert liszttel behabarjuk és tálaláskor a szárazon megpirított mandulával megszórva tálaljuk.
Rántott csirke, roston sült bárány avagy bundás kenyér izgalmas körete lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)