Gőzön főtt keszeg
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
keszeg |
117 |
16.6 |
5.5 |
0.2 |
0 |
89 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
1 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
1.5 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított keszeget beirdaljuk és a kicsavart citromlével bedörzsölve negyed órát állni hagyjuk. Közben az ujjnyi gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk.
A halakat kívül-belül sóval, borssal meghintjük. A gyömbér-hagyma keverék felét a hasukba tömködjük és kiolajozott tálra tesszük. A maradék hagymát a tetejére szórjuk és a szójaszósszal és olajjal megcsöpögtetjük. Bambuszpárolóba tesszük a tálat és a felforralt víz fölé helyezzük a párolót. 10-12 perc alatt elkészül. Ha a hal vastag részébe villát szúrunk ne csorduljon ki véres lé, de ne gőzöljük péppé sem.
Előmelegített tálon a levével leöntve télaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)