Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gőzön főtt keszeg

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Gőzölt, Gőzpároló, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1.5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított keszeget beirdaljuk és a kicsavart citromlével bedörzsölve negyed órát állni hagyjuk. Közben az ujjnyi gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk.
A halakat kívül-belül sóval, borssal meghintjük. A gyömbér-hagyma keverék felét a hasukba tömködjük és kiolajozott tálra tesszük. A maradék hagymát a tetejére szórjuk és a szójaszósszal és olajjal megcsöpögtetjük. Bambuszpárolóba tesszük a tálat és a felforralt víz fölé helyezzük a párolót. 10-12 perc alatt elkészül. Ha a hal vastag részébe villát szúrunk ne csorduljon ki véres lé, de ne gőzöljük péppé sem.
Előmelegített tálon a levével leöntve télaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)