Zöldséges süllő csomagban
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
igény szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
1 fej
zeller |
31 |
1.4 |
0.3 |
5 |
4.2 |
0 |
2 db
cikória |
16 |
1.3 |
0.2 |
2.3 |
0 |
0 |
szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
80 dkg
süllő |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
105 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A cikóriát tisztítsuk meg, torzsázzuk ki és áztassuk sós vízbe. Közben a répát és a zellert vágjuk vékony csíkokra, a zellert csepegtessük meg citromlével. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikákra.
A halfiléket terítsük megvajazott alufólialapra, sózzuk és borsozzuk meg terítsünk rá egy babérlevelet. A lecsepegtetett cikóriát is csíkozzuk fel, majd a zöldségeket keverjük össze és egyenlően osszuk el a halszeleteken. Borítsuk rá a fóliát, a széleket szorosan lezárva, lezárás előtt, minden zacskóba öntsünk egy evőkanálnyi bort.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.
A csomagját mindenki maga bontsa fel, hogy élvezhesse a felszálló illatokat.
Köretnek párolt rizst vagy vajas burgonyát adhatunk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)