Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tőkehal brokkolival, csőben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
7 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
60 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, egy percig blansírozzuk. A tőkehalat centis szeletekre vágjuk. 5 deka margarint felforrósítjuk, majd a lisztet megpezsgetjük rajta. A tejjel összeforraljuk és csomómentesre keverjük a tejföllel, a mustárral, a tojásokkal és a reszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A halat és a szintén centisre szelt brokkolit, váltakozva, a maradék margarinnal kikent tepsibe rakjuk, majd a mártással leöntjük. A tetejét a sajttal meghintve, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
Párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)