Narancsos lazac
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg
lazac |
208 |
20 |
14 |
0.2 |
0 |
44 |
| 2 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másikat meghámozzuk és kifilézzük. 4 alufólia lapot előkészítünk, ráhelyezzük a sózott borsozott lazacfiléket, a filékre halmozzuk a narancsgerezdeket és ráöntjük a narancslevet. A fóliából jól lezárt, de laza borítékot hajtogatunk és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben a mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk.
Tálaláskor mindenki maga bontja ki a csomagját és megszórja a pirított mandulával.
Párolt rizst adjunk köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)