Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos lazac

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Karácsony, Főétel, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Rakott, Édes, Sós, Meleg, Halak, Gyümölcsök, Kímélő, Alufólia
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másikat meghámozzuk és kifilézzük. 4 alufólia lapot előkészítünk, ráhelyezzük a sózott borsozott lazacfiléket, a filékre halmozzuk a narancsgerezdeket és ráöntjük a narancslevet. A fóliából jól lezárt, de laza borítékot hajtogatunk és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben a mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk.
Tálaláskor mindenki maga bontja ki a csomagját és megszórja a pirított mandulával.
Párolt rizst adjunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)