Narancsos lazac (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Karácsony, Főétel, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Rakott, Édes, Sós, Meleg, Halak, Gyümölcsök, Kímélő, Alufólia Hozzávalók 4 személyre:
Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másikat meghámozzuk és kifilézzük. 4 alufólia lapot előkészítünk, ráhelyezzük a sózott borsozott lazacfiléket, a filékre halmozzuk a narancsgerezdeket és ráöntjük a narancslevet. A fóliából jól lezárt, de laza borítékot hajtogatunk és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben a mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk. Tálaláskor mindenki maga bontja ki a csomagját és megszórja a pirított mandulával. Párolt rizst adjunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||