Gőzölt lazac
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 igény szerint
fejes saláta |
17 |
1.4 |
0.3 |
2 |
1.5 |
0 |
| 3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
| 1 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 80 dkg
lazac |
208 |
20 |
14 |
0.2 |
0 |
44 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lazacfilét kiszálkázzuk, lebőrözzük és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A lime héját és a gyömbért lereszeljük, belecsavarjuk a lime levét, hozzáadjuk a finomra vágott chilit és az olívaolajjal elkeverjük. A halcsíkokat sózzuk, borsozzuk és a pácba forgatjuk. 20 percig hagyjuk pihenni. A bambuszgőzölőt béleljük ki salátalevelekkel és az átforgatott halat, vékony rétegben, terítsük rá. A gőzölőt tegyük forrásban lévő víz fölé és 10 percig pároljuk.
Párolt rizzsel és az ízes salátalevelekkel körítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)