Almás-hagymás hal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg
tengeri hal |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
| 2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 2 evőkanál
friss citromlé |
45 |
0.4 |
0.1 |
7.7 |
0 |
0 |
| 1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve állni hagyjuk. A felforrósított vajon a szálasra vágott hagymát megpároljuk, közben sózzuk és rászórva a cukrot megkaramellizáljuk, de ne hagyjuk nagyon megbarnulni. Felöntjük a borral és majdnem puhára főzzük, ekkor hozzákeverjük a meghámozott és kis kockára vágott almát, innentől pár perc forralás elég, ne főzzük péppé. Végül keverjük bele a csíkokra vágott bazsalikomot. A halfiléket csepegtessük le, hintsük meg fátyolnyi liszttel és forró olajban mindkét oldalukatt süssük aranybarnára.
A mártással leöntve, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk, ha nagyétkű a társaság, párolt rizst kínáljunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)