Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás-hagymás hal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve állni hagyjuk. A felforrósított vajon a szálasra vágott hagymát megpároljuk, közben sózzuk és rászórva a cukrot megkaramellizáljuk, de ne hagyjuk nagyon megbarnulni. Felöntjük a borral és majdnem puhára főzzük, ekkor hozzákeverjük a meghámozott és kis kockára vágott almát, innentől pár perc forralás elég, ne főzzük péppé. Végül keverjük bele a csíkokra vágott bazsalikomot. A halfiléket csepegtessük le, hintsük meg fátyolnyi liszttel és forró olajban mindkét oldalukatt süssük aranybarnára.
A mártással leöntve, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk, ha nagyétkű a társaság, párolt rizst kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)