Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Böjt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dl halalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mazsolás, currys rizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal
A halhúst sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkevert lébe áztatjuk. 20 perc múlva lecsepegtetjük és a lisztbe mártjuk. A forró olajban megsütjük. Serpenyőbe tesszük, a páclét és az alaplét ráöntjük. Összeforraljuk a tejszínnel és a félretett panírral megszórva átforraljuk. A mazsolás, currys rizzsel tálaljuk.






Mazsolás, currys rizs
A felhevített olajon a rizst megkapatjuk, majd a fűszerekkel elkeverjük és egy perc pirítás után, kétannyi vízzel felöntve felforraljuk. Ha a levét elfőtte, rászórjuk a mazsolát és kendővel lefedve, húsz percig pároljuk. Villával átkeverve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)