Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Adri
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Böjt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dl halalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mazsolás, currys rizs
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal
A halhúst sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkevert lébe áztatjuk. 20 perc múlva lecsepegtetjük és a lisztbe mártjuk. A forró olajban megsütjük. Serpenyőbe tesszük, a páclét és az alaplét ráöntjük. Összeforraljuk a tejszínnel és a félretett panírral megszórva átforraljuk. A mazsolás, currys rizzsel tálaljuk.






Mazsolás, currys rizs
A felhevített olajon a rizst megkapatjuk, majd a fűszerekkel elkeverjük és egy perc pirítás után, kétannyi vízzel felöntve felforraljuk. Ha a levét elfőtte, rászórjuk a mazsolát és kendővel lefedve, húsz percig pároljuk. Villával átkeverve tálaljuk.