Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lazac ananászos currymártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Édes, Meleg, Gyümölcsök, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított vajon kicsit megkapatjuk az ananászkockákat, majd meghintjük a liszttel, a curryvel és rövid kevergetés után felöntjük a konzerv levével, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a felaprított chilipaprikával, sóval, végül hozzáöntjük a tejszínt. Ha besűrűsödött, citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
A besózott lazacszeleteket forró olajban pirosra sütjük és a forró mártással félig leöntve tálaljuk.
Párolt rizst adhatunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)