Hagymás harcsafilé, zöld burgonyapürével
Hozzávalók
Hagymás harcsafilé
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 3 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 1 ág
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 80 dkg
harcsa |
82 |
15.8 |
2 |
0.2 |
0 |
80 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Zöld burgonyapüré
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 30 dkg
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
40 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Hagymás harcsafilé
A halfilét szeletekre vágjuk, sóval, borssal meghintjük és félretesszük, amíg a hagyma elkészül. A vaj-olaj keveréken enyhén megbarnítjuk a mézet, majd rádobjuk a félfőre vágott lilahagymát. Megsózzuk és megfonnyasztjuk. Rászórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit, majd felöntjük a borral. Öt percig fedő alatt pároljuk, utána a fedőt levéve, nagy lángon, a lé jó részét elforraljuk. A halszeleteket leitatjuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. Kevés olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A tálon a hagymás ragut a halszeletekre öntjük és a pürével körítjük.
Zöld burgonyapüré
A burgonyát kockára vágjuk, a brokkolit rózsákra szedjük és a szárait levágjuk. A burgonyát sós vízben főzni kezdjük, majd forrástól számított, tíz perc múlva, a brokkoliszárakat hozzáadjuk. Öt perc múlva a rózsákat is beletesszük a vízbe. Ha minden puhára főtt, áttörjük és a vajat, a szerecsendiót hozzáadva a tejszínnel felöntve habosra keverjük.
Egy-egy szép brokkolirózsát tegyünk el díszítésnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)