Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás harcsafilé, zöld burgonyapürével

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

Hagymás harcsafilé
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöld burgonyapüré
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hagymás harcsafilé
A halfilét szeletekre vágjuk, sóval, borssal meghintjük és félretesszük, amíg a hagyma elkészül. A vaj-olaj keveréken enyhén megbarnítjuk a mézet, majd rádobjuk a félfőre vágott lilahagymát. Megsózzuk és megfonnyasztjuk. Rászórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit, majd felöntjük a borral. Öt percig fedő alatt pároljuk, utána a fedőt levéve, nagy lángon, a lé jó részét elforraljuk. A halszeleteket leitatjuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. Kevés olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A tálon a hagymás ragut a halszeletekre öntjük és a pürével körítjük.

Zöld burgonyapüré
A burgonyát kockára vágjuk, a brokkolit rózsákra szedjük és a szárait levágjuk. A burgonyát sós vízben főzni kezdjük, majd forrástól számított, tíz perc múlva, a brokkoliszárakat hozzáadjuk. Öt perc múlva a rózsákat is beletesszük a vízbe. Ha minden puhára főtt, áttörjük és a vajat, a szerecsendiót hozzáadva a tejszínnel felöntve habosra keverjük.
Egy-egy szép brokkolirózsát tegyünk el díszítésnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)