Hagymás harcsafilé, zöld burgonyapürével (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Hagymás harcsafilé
Zöld burgonyapüré
Hagymás harcsafilé A halfilét szeletekre vágjuk, sóval, borssal meghintjük és félretesszük, amíg a hagyma elkészül. A vaj-olaj keveréken enyhén megbarnítjuk a mézet, majd rádobjuk a félfőre vágott lilahagymát. Megsózzuk és megfonnyasztjuk. Rászórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit, majd felöntjük a borral. Öt percig fedő alatt pároljuk, utána a fedőt levéve, nagy lángon, a lé jó részét elforraljuk. A halszeleteket leitatjuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. Kevés olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A tálon a hagymás ragut a halszeletekre öntjük és a pürével körítjük. Zöld burgonyapüré A burgonyát kockára vágjuk, a brokkolit rózsákra szedjük és a szárait levágjuk. A burgonyát sós vízben főzni kezdjük, majd forrástól számított, tíz perc múlva, a brokkoliszárakat hozzáadjuk. Öt perc múlva a rózsákat is beletesszük a vízbe. Ha minden puhára főtt, áttörjük és a vajat, a szerecsendiót hozzáadva a tejszínnel felöntve habosra keverjük. Egy-egy szép brokkolirózsát tegyünk el díszítésnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||