Lazac ananászos currymártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Édes, Meleg, Gyümölcsök, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított vajon kicsit megkapatjuk az ananászkockákat, majd meghintjük a liszttel, a curryvel és rövid kevergetés után felöntjük a konzerv levével, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a felaprított chilipaprikával, sóval, végül hozzáöntjük a tejszínt. Ha besűrűsödött, citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A besózott lazacszeleteket forró olajban pirosra sütjük és a forró mártással félig leöntve tálaljuk. Párolt rizst adhatunk köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||