Gőzön főtt keszeg (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Gőzölt, Gőzpároló, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított keszeget beirdaljuk és a kicsavart citromlével bedörzsölve negyed órát állni hagyjuk. Közben az ujjnyi gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A halakat kívül-belül sóval, borssal meghintjük. A gyömbér-hagyma keverék felét a hasukba tömködjük és kiolajozott tálra tesszük. A maradék hagymát a tetejére szórjuk és a szójaszósszal és olajjal megcsöpögtetjük. Bambuszpárolóba tesszük a tálat és a felforralt víz fölé helyezzük a párolót. 10-12 perc alatt elkészül. Ha a hal vastag részébe villát szúrunk ne csorduljon ki véres lé, de ne gőzöljük péppé sem. Előmelegített tálon a levével leöntve télaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||